Juwenalia - 25 maja 2012

25 maja, Warszawa

Dodaj zdarzenie do kalendarza

Juwenalia - 25 maja 2012   Agrykola

25.05.2012, Agrykola, godz. 16.00.

Wstęp wolny!

Juwenalia UKSW 2012!

25 maja zapraszamy wszystkich na Agrykolę, gdzie główny organizator - Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego zapewni Wam moc nie tylko muzycznych atrakcji!

Tego dnia usłyszymy klasykę polskiego rocka – HEY i HAPPYSAD, którym towarzyszyć będą doskonale wszystkim znane Elektryczne Gitary z Kubą Sienkiewiczem na czele oraz grupa Cool Kids of Death.

Startujemy o 16:00!

Wstęp wolny dla wszystkich!

Kilka słów o wykonawcach:

Hey - bez przesady można powiedzieć, że Hey to jeden z najważniejszych polskich zespołów rockowych. Od 1992 r. ich twórczość – znakomite kompozycje opatrzone poruszającymi
szczerymi tekstami Katarzyny Nosowskiej szybko zjednały sobie publiczność.

Happysad – zespół został założony w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej przez muzyków, którzy już wcześniej grali razem. Swoją muzykę zespół określa jako regresywny rock, dopełniony charakterystycznymi tekstami.

Elektryczne Gitary - głównym założeniem zespołu jest wykonywanie piosenki autorskiej w oprawie rockowej. Autorem większości repertuaru jest Kuba Sienkiewicz. Formuła Elektrycznych Gitar opiera się na tradycji polskiej piosenki autorskiej z wykorzystaniem pastiszu rocka, elementów kabaretu, poezji, jazzu i bluesa

Cool Kids of Death - polska grupa muzyczna wykonująca rock alternatywny. Powstała w 2001 roku w Łodzi. Nazwa sekstetu pochodzi od tytułu piosenki brytyjskiego zespołu Saint Etienne.

Juwenalia - 25 maja 2012 - galeria:

Juwenalia - 25 maja 2012Juwenalia - 25 maja 2012Juwenalia - 25 maja 2012Juwenalia - 25 maja 2012Juwenalia - 25 maja 2012Juwenalia - 25 maja 2012Juwenalia - 25 maja 2012Juwenalia - 25 maja 2012

Agrykola:

Agrykola

Juwenalia - 25 maja 2012
na Youtube:

Juwenalia,25,maja,2012, Hey, Happysad, Elektryczne Gitary, Cool Kids of Death, hey koncert, hey bilety, hey teksty, hey chomikuj, wstęp gratis, piwo